Escape Rooms

Digitale Escape Room

In een escape room ga je op zoek naar cryptische aanwijzingen en probeer je geheimzinnige raadsels op te lossen. In een digitale escape room doe je eigenlijk hetzelfde. Het is een leuke manier om je kennis te testen. Wil je zelf ook eens een escape room maken voor je (mede)leerlingen? Het enige wat je nodig hebt is Google Sites en Google Formulieren. Stuur via een contactformulier een verzoekje als je wat meer uitleg wilt.

Hieronder staan een paar voorbeelden, gemaakt met Google Sites. Ze sluiten aan bij de eerste vier onderwerpen van de digitale lesmethode BeatsNbits.

Escape Room 1                     Melodie

Escape Room 2                     Maat en ritme

Escape Room 3                     Samenklank

Onderstaande escape rooms zijn gemaakt met de websitepagina wix.com.

Tom’s Choice

Tom is muzikant en speelt dus een instrument. De vraag is echter welk instrument dat is. Wat volgt is een speurtocht die langs alle grote instrumentgroepen voert en waarbij er telkens codes gevonden moeten worden die navigatie door de pagina’s mogelijk maakt.

Tom’s Choice

Een alternatief voor de vorige escape room. Inhoudelijk precies hetzelfde, maar nu kun je echter vrijelijk door de website navigeren en moet je de gevonden codes invullen op een code verzamel formulier.