songteksten, akkoorden en tabs

Songteksten

Het internet staat vol met websites waar je songteksten kunt vinden. Hieronder vind je er een aantal.

songteksten.nl          
Veel songteksten van Nederlands- en Engelstalige liedjes.

seniorplaza.nl
Liedjes ‘uit de oude doos’.

songteksten.net
Hier kun je ook vertalingen vinden van anderstalige liedjes.

Top 40 songteksten
Behalve veel actuele songteksten ook info en clips over de song.

Songtekstenvertalen.nl
Vertalingen van Engelstalige songteksten en hulp bij het vertalen.

 

Songteksten met akkoorden en gitaartabs

Helemaal handig wordt het als je niet alleen de songtekst van een liedje hebt maar ook de bijbehorende akkoorden en in veel gevallen ook de gitaartabs.

gitaartabs.nl
Hier moet je zijn als je vooral op zoek bent naar Nederlandstalige liedjes. Ook anderstalige songs kun je hier vinden.

ultimate guitar.com (tip)
Enorme database met meerdere uitvoeringen van verschillende songs. Door op een akkoordsymbool te klikken krijg je de gitaargreep te zien, eventueel met variaties. Heel handig is de mogelijkheid om de liedjes te transponeren naar andere toonsoorten. De akkoorden veranderen mee. Ook kun je de tekst over je scherm laten scrollen. Superhandig als je met het liedje mee wilt spelen en het schema past niet helemaal op je scherm. De scroll-snelheid kun je zelf instellen. Deze website heeft ook een (betaalde) app voor je mobiele telefoon of tablet!!!

chordify.net (tip)
Je krijgt het akkoordschema te zien, inclusief de bijbehorende videoclip van youtube. Je kunt dus zo met het liedje meespelen. Jouw liedje niet in de database? Geen probleem. Even de clip zoeken op youtube, de url van de clip kopiëren en in chordify plakken. De website analyseert het liedje en geeft je na enkele ogenblikken het schema. Niet altijd foutloos maar wel een goed vertrekpunt. Natuurlijk ontbreken de akkoorddiagrammen niet. Na (gratis) registratie kun je tegen een kleine vergoeding de bestanden ook downloaden.

guitaretab.com
Veel Engelstalige songs. Door op een akkoordsymbool te klikken krijg je de bijbehorende tab in een apart venstertje te zien. Veel songs zijn ook met volledige tabs te vinden.